Trzeba przyznać, że paszteciki z mięsem z indyka to doskonała i uniwersalna przekąska. Jeśli są podane na ciepło będą smacznym dodatkiem do czerwonego i białego barszczu lub innej zupy, a także posłużą za przystawkę przed daniem głównym. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne paszteciki z mięsem indyka. Przeczytaj go koniecznie!
Kilka słów o pasztecikach z mięsem indyka!
Zacznijmy od tego, że paszteciki podasz jako ciepłą przekąskę na przyjęciu, a w wersji na zimno zabierzesz na drugie śniadanie do pracy. Ich przyrządzenie jest bardzo proste – użyj ciasta francuskiego – smaczne paszteciki zrobisz również z kruchego lub drożdżowego. Potem pokrój je na płaty, posmaruj jajkiem i nałóż przygotowany wcześniej farsz. Delikatne mięso z indyka urozmaicisz w nim wyrazistymi, pikantnymi dodatkami. Podsmaż na patelni pora razem z ostrą papryczką chili, dodaj warzywom trochę orientalnego charakteru i dopraw je curry. Wymieszaj wszystkie składniki i nakładaj na ciasto.
Składniki niezbędne do przygotowania pysznych pasztecików z mięsem indyka!
Zanim zabierzesz się za przygotowanie pasztecików z mięsem indyka to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: jedno opakowanie ciasta francuskiego, jedna łyżeczka Przyprawy do pikantnego kurczaka Knorr oraz 350 gramów mielonego mięsa z indyka. Poza tym koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie produkty jak: jeden por, jedna papryczka chilli, dwie łyżki oliwy z oliwek, jedna łyżeczka curry, pół łyżeczki słodkiej papryki, dwa jajka, pół szklanki bułki tartej oraz trzy łyżki ziarna sezamu. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to pora zabrać się za przygotowanie pysznych pasztecików z mięsem indyka!
Sposób przygotowania pysznych pasztecików z mięsem indyka!
Najpierw na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek podsmaż posiekanego pora i papryczkę chilli. Gdy to zrobisz to mięso przełóż do miski, dodaj jaja, bułkę tartą, curry, paprykę, podsmażone wcześniej składniki i przyprawę Knorr. Następnie dokładnie połącz wszystkie składniki. Potem rozmrożone ciasto francuskie rozkrój na dwa paski i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Gdy to zrobisz to na dłuższym boku paska rozłóż farsz, zawiń ciasno ciasto. Potem otrzymaną roladkę pokrój na kawałki o długości około czterech centymetrów. Następnie wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż paszteciki, po czym posmaruj je jajkiem i posyp ziarnami sezamu. Całość piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza przez 15 – 20 minut. I gotowe! Musisz wiedzieć, że takie paszteciki doskonale posłużą jako letnia przekąska na świeżym powietrzu. Smacznego!